Om mig

Namn: Diana Lovatt
Född: 1961-12-28
Ort: Järbo, Sandviken, Gävleborg, Sweden
Status
: Gift
Husdjur: Whippets
Yrke
: Arbetssökande, igen….
E-Post: Diana Lovatt
———————————————————-

Så vem är jag då? jo! en glad tjej som älskar livet på landet. Trädgårdsintresset tog fart 1985 när min mamma fixade en kollonilott till mig snett emot hennes lott på Gubbängsfältet när jag bodde i Stockholms förort Gubbängen och hon i Hökarängen. Hon hade redan haft sitt några år och var i full fart med odlandet. Men intresset för växter fanns redan innan, men då var det krukväxter som gällde. Så nu fick jag min kollonilott och jag började odla på allvar och roligt var det. Vi hjälpte varandra med råd och tips, mamma gav mig alla råd om grönsaksodlingen och bärodlingen och jag gav henne råd om blomster odlingen, så vi blev ett bra team.

1995 flyttade jag från Västberga till Vällingby (efter att ha flyttat från Gubbängen till Västberga) med min fästman (nu man) och det blev för långt att ta sig till lotten, så jag sade upp den och mamma tog hand om många av mina blommor och buskar.

2002 köpte min fästman och jag ett sommarställe i Enköping vid Ensjön och jag fick min första tomt att ta hand om och OJ vad jag pysslade om den, men när jag blev varslad så vart vi tvugna att sälja sommarstället och flytta, för nu kunde vi ej bo i en etage våning längre samt ha ett sommarställe. Så nu slog vi slag i saken och min fästman sa ”nu eller aldrig”, vi flyttar till hus och ut på landet. Så blev det.

Sommarstugan

2005 hittade ett hus i Grillby utanför Enköping och en ny naken trädgård att ta hand om och det gjorde jag. Jag fick en praktikplats på Lilsjöns Växtmiljö och fick fina vänner där och lärde mig en del om rosor och tränade upp de latinska namnen.  Fick även en praktikplats hos en ny plantskola vid namn Plantmakeriet och där lärde jag mig massor och är så tacksam för den tid jag fick vara där.

Grillby 2005

2008 fick min man (för vi gifte oss 2005) ett jobb på Sandvik i Sandviken och startdagen var 1:a Oktober, så det var att flytta igen och 12 September 2008 var inflyttningsdagen i Järbo som ligger 1,5 mil norr on Sandvilken. Här fick jag en mycket större tomt att leka med och inget fanns i den förutom äppelträd, så detta kommer att bli kul. Men denna gång kommer det att ta tid då jag nu ej har ett startkapital att leka med, men det löser sig.

huset

Sedan dess så har jag även hunnit med att ta en distanskurs hos Trädgårdsakademin där jag utökade kunskapen om växternas latinska namn.

Mina favorit blommor/Växter: Lilium ligger i toppen men sedan kommer Hemerocallis, Delphinium, Aquilegia, Echinacea, Heuchera, Hosta, Rudbeckia, Astrantia. Även Iris, Digitalis, Paeonia, Dicentra ligger varmt om hjärtat. Men det finns så många blommor och växter som jag tycler om men man har alltid sina favoriter.

2013 fick jag äntligen ett jobberbjudande som Webmaster hos (HSSL) Hela Sverige ska Leva – X-ing Gävleborg. Ett 18-månaders kontrakt. Jag började 18/2-2013   🙂

2014 blev jag arbetslös igen då de ej kunde få ihop pengar till min lön…. 😦 Det blir nog dags att flytta igen och denna gång söder ut och närmare Göteborg, eller lämna Sverige helt….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: