Dags att börja så

Våren står inför dörren nu och det har börjat klia i fingrarna för både mig och min man med att sätta igång årets försa sådder. Så så-brätten och odlingsbrickor med bevattnings fåror har tagits in till köket och min man har köpt hem en säck såjord. Smile

Då jag har blivit förälskad i dessa små “svarta” somater så vart jag glad över att se att jag kunde få tag på dom här i Sverige. Jag har tidigare inskaffat dom från England.

Sedan så visade det sig att Majrovor gick utmärkt att odla här på tomten då vi provade en del olika saker för första gången förra året, så nu kommer det att bli massor av dessa underbara små knölar i jorden. En annan sad visade sig gå riktigt bra ifall de först såddes i toarullar och sedan planterades ut, så nu är det toarullar som gäller för alla våra bönor utom vaxbönorna som fungerar direkt i backen.Open-mouthed smile

Vi skall börja med tomaterna och Tagetes som vanligt och sedan några andra sommarblommor som behöver lite tid på sig att komma igång. Får leta bland mina lådor, askar, påsar, väskor och pärmar efter något kul.

Ser verkligen fram mot detta års odling och kan bara hoppas att sommaren blir lika bra som förra.

/DianaSun

Annonser

2 responses to this post.

  1. Dom där små svarta tomaterna ÄLSKAR jag! Jag drar ju inte upp några frön själv – helst – utan brukar få plantor av en väninna som får annat av mig. I år blev det massor av torkade chilin som hon ska dra upp plantor av – och jag ska få tillbaka några!! Ett perfekt samarbete…..
    Lycka till med odlingen!
    Susie

    Svara

  2. Det finns ju olika ”svarta” och de första jag testade var ju inga Körsbärstomater utan vanliga och heter Black Russian. Dom var ok dom med men dessa små juveler är underbara! Det blev inga chilli alls för min del förra året som var så uppbokad att jag knapt han med trädgården, men i år hoppas jag att jag har bättre med trädgårdstid för jag har saknat det.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: