Har varit på Trädgårds träff i byn

 

Då var det dags att vara med på en trädgårdsträff i byn. Jag var ju med och startade denna förening för några år sedan nu men då jag hamnade i Fas 3 som arbetslös så fick jag andra uppgifter att sköta och därmed ej hade tid alla gånger att vara med på mötena och denna Fas 3 gav mig sedan ett 18 månaders kontrakt jobb som jag nu håller på med och stormtrivs med det. Så det blev en naturlig avveckling av min “post” i föreningen och en annan tog vid. Men nu så kände jag mig redo för att deltaga i ett möte och såg fram mot det. Så de hade bokat den lokala lunch och café lokalen. Himla mysigt att få sitta där i ett rum och prata trädgård och fröer mm och planera för den kommande odlingen. Vi var faktiskt fler än jag hade räknat med och mins jag ej fel så var vi 10st.

Kohlrabi-Superschmelz

Vi pratade om olika grönsaker som vi planerar att odla i år och en rotfrukt som kom upp var för mig lite ny. Det är en kålrabbi som jag visserligen har odlat flera gånger men jag kände ej igen namnet på denna, men när jag såg bild av den så har jag sett den. Den heter Superschmelz och skall bli 10 ggr större än vanlig kålrabbi och kan väge upp till 5kg! Skall bli spännande att se om någon kommer att odla den och då skall jag be om att få en av dom för att testa eller göra ett byte.

 

8827814098

Ägarinnan av föreningen skall med sin sambo bygga upp ett STORT växthus typ “Tunnel” på en del av deras tomt så att de som vill i föreningen kan använda för sin egen odling. Himla kul tycker jag och snällt av dom att tänka på de som eventuellt ej har plats på sin egen tomt för odling. Så det pratades en hel del om det och vad som skall finnas där, sittplats med en mysig avskärmad yta. Odlingslimpor (stora upphöjda bäddar), terass hyllor och arbetsbord mm. Då jag har stor tomt själv med stort växthus och en nyanlagd köksträdgård så kommer jag ej att odla hos dom men kommer att komma på besök och umgås lite och titta på vad de gör och kanske ge råd och hjälp med något. Man vill ju hålla kontakten med de övriga medlemmarna. Jag tror att detta kommer att bli ortoligt spännande och roligt att få vara med om.

2014-02-03 09.54.17

Det pratades även om att sambeställa fröer men det verkade inte vara så intressant då vi ej kom fram till något utan vi bestämde oss för att alla skulle inventera sina frö-lager hemma och se om man kan använda sig av dom först innan man köper på sig ännu mera. Bra idé tycker jag. Visserligen så är många av fröerna flera år gamla men man måste prova, går det, så går det. Bättre det än att slänga dom. Jag varnade dom att det kommer att ta flera dagar om ej veckor för mig att registrera alla mina fröer för jag har ett helt skåp fullt med skokartonger, askar, bunkar, Pärmar, väskor mm fula med fröer och det är perenner, grönsaker och bär, gräs och sommarblommor samt en hel del insamlat från mina trädgårdar sedan 2005.

Vi avlslutade mötet med att boka in nästa träff som blev den 19 Februari.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: