Nu frodas det

Nu har det både kommit värme och regn så nu växer det så det knakar. Lite för mycket när det gäller ogräset bara 😉

Potatisen ock löken ser riktigt bra ut i år och särskilt den röda löken som faktiskt ruttnade bort förra sommaren på grund av allt regn vi hade. Broccolin ser bra ut den med och det är första gången jag odlar den på dessa breddgrader, så vi får se vad som händer. Samma gäller blomkålen. Rabarbern har jag skördat fem gånger redan i mörkers odlingen men nu får den växa vidare i solen.

Bönorna av alla olika sorter tycks komma igång nu de med och den rödbladiga salladen har kommit upp fint såg jag idag. Så har jag regnbågs mangolden på gång och den röda. Morötterna kommer fint dom med nu men jag ser ej mycket av palsternackorna. Smultrona är igång med att sätta bär nu. Majs har även kommit upp och jag vetnejnom de hinner bära frukt dånar ej odlat dom i denna zon, men det visar sig.

Utöver en massa grönsaker frukt och bär så har jag rensat ogräs så kroppen värker.
Skall ej klaga för fint blir det 🙂

Bilder får komma senare då jag nu skriver på min iPad och fotona finns på annan plats.

Annonser

2 responses to this post.

  1. Vi har visserligen fått lite regn förra veckan, men nu hade vi blivit lovade en 8-10 mm inatt. Mycket välbehövligt! Så kollade jag min uppdaterade väderstation på bloggen och nu är regnet borttaget. Nej!!
    Så i morgon bitti, tidigt, måste jag upp och vattna. Har trädgårdsvisning på eftermiddagen…..

    Svara

  2. Vi har faktiskt fått ganska mycket regn den senaste månaden men oftast under natten och förmiddagen, vilket jag föredrar och även plantorna. Jag har ju lite press på mig nu dessutom när det är dags att komma i tidningen igen för en uppföljning av trädgården 😉 så man kan ej låta ogräset ta över ett dugg nu efter allt regn, så det är att göra det bästa ev det hela. Grönsakslanden ser för jäkliga ut med ogräs och jag slet med dom igår tills myggen kom. Får se om jag hinner göra något ikväll efter jobbet.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: