Planterat ett gullregn!

När svärmor sade att hon skulle betala för ett gullregn åt oss så satte vi oss i bilen och åkte till Strömsbros Plantskola i Gävle för första gången, och jag vart inte imponerad. Dålig kvalité på växterna (de flesta), ogräs över allt både i bänkarna och i krukorna som dessutom var torra. Växterna stod och dog i krukorna samt skuggväxterna stod u gassande sol och stektes. Så jag vart besviken på stället med tanke på att det är ganska stort. Nåja, vi hittade ett gullregn(Laburnum watereri ‘Vossii’) och det var det enda som fanns kvar 600:-, så det var bara att ta det. Passade på att köpa tre vitbrokiga korneller (Cornus eligantisima), tre flicköga (Coreopsis grandiflora), en Tomatpaprika??? som jag vart tvungen att testa samt en gurkplanta (slanggurka) för jag hann ej så några.

Här är Gullregnet, mellan stubbarna som min man grävde upp först från syrenträdet och äppelträdet. Det kommer att bli så fint när den sätter igång och växer till sig .  Tack Svärmor!!

Här är Kornellerna planterade och det kommer att bli fint när de vuxit till sig.

Bit för bit börjar det nu hända saker. Härligt!

Hitom dessa två planteringar kommer det att bli en sittplats som är mellan två träd uppe brevid växthuset. Det blit skugga här tidigt och är en skön plats att sitta när resten av trädgården är i gassande sol.

Annonser

2 responses to this post.

 1. Posted by lamas on juli 5, 2009 at 6:06 f m

  Härligt att få en sån fin present…
  gullregn är fint och det ska bli kul o följa utvecklingen. Härligt du fått till det i trädgården med rabatter o blommor.//Helén

  Svara

 2. Posted by mimi on juli 5, 2009 at 12:47 e m

  Gullregn är härliga!
  Jag har ett som blommade fantastiskt ifjol, iår bara ett par klasar blommor, men det mår fint och har vuxit mycket i varje fall. Buskarna är ju vackra! /Mimi

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: