Hinner inte med längre!

Oj vad tiden går fort nu och jag hinner ej med längre med att blogga!! Vilken fasa!!! Praktiken tar all min kraft just nu så när jag kommer hem är jag så kroppsligt trött att jag bara orkar sitta framför TVn.  Men jag stortrivs på praktiken och jag lär mig massor. Under veckan som varit har jag gjort åtta stycken blomster urnor och två hängpetunor amplar. Sex av urnorna var kryddor och örter för olika ändamål, såsom för bakning, fisk räter, kött rätter, drinkar, förkylnings té och kycklings rätter, himla kul!!.

Krydd/ört urnorna.

Blomster urnorna.

De två amplarna. Dessa kommer att bli fina när de vuxit till sig.

Kom på att jag gjorde denna också! Törnrosas Kjortel och Snöflinga. Himla fint!

Flera sticklingar har gjorts (himla kul det med). Även rensning i de två visningsrabatterna samt plantering av nya plantor för att fylla hål och de som dött, himla kul det med och fint blev det. Förutom detta så är det påfyllningar av växter från lagret, vattning och rensning från ogräs och de som dött. Men idag Tisdag, så har jag varit hemma och tagit hand om sysslor i trädgården. Det har varit så härligt att få göra de små saker man annars ej hinner med just nu. Så, vad har jag gjort idag då? Jo! jag har sått en hel del, gjort två amplar och jag har satt ut alla mina söta små trädgårds skyltar. Jag har vandrat runt i trädgården och tittat på vad som händer och inte händer, fotat för att minnas när hösten kommer.

Här är tre av mina 6 skyltar

Det jag såt är följande:

Plock sallat
Flatbladig Persilja
Dill
Rädisor (avlånga)
Mangold (Röd)
Kålrabbi (den gröna)
Gurkört
Slinger krasse (Indiankrasse)
Krasse ‘Dayflow Mix’
Stockros ‘Chocolate’ (enkel)

Potatisen är på väg upp nu och löken växer så det knakar. Morötterna tycks ha det jobbigt för inget syns där ännu, medans de förgrodda bondbönorna är på framfart ordentligt. Jordgubbarna har fåt nät över sig så nu är dom skyddade från fåglarna. Bilder kommer senare då jag nu sitter vid den bärbara och har ej tillgång till fotona på min stationära dators externa hårddisk, så ni som vill se bilderna får komma åter igen för att se dom

Annonser

One response to this post.

  1. Posted by Caroline on maj 27, 2008 at 12:37 e m

    Mäh!
    Du måste ju lägga in bilderna på de fina krukorna, är det någon som har köpt någon ännu?
    Ha det bra!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: