Koltrast flög in i rutan!

9:30 hörde jag igår en kraftig duns mot ett av våra fönster, så jag började leta vilket fönster en fågel  flugit in i, för detta händer ofta och så sent som igår var det en annan som flög in i fönstret i vardagsrummet. Så jag gick ned för trapporna och såg direkt att det var altandörren som en fågen flugit in i för det fanns fjädrar kvar på rutan. Jag tittate ut på altanen men såg ingen fågel men det var massor med fjädrar i tre olika platser på golvet så något hade verkligen hänt. Jag satte mig med frukosten och hörde sedan ett himla liv på altanen med skarot som skrek och anade att fågeln var nog kvar på altanen. Så jag gick till fönstret och skatorna flög iväg och DÅ! såg jag den lilla stackaren som hoppade omkring på altanen och in bakom de stor blomkrukorna. Jag gick ut för att titta hur det stod till med den lilla och hade kameran med mig (som vanligt) och där hatt hon, en koltrast (tror jag, inte helt säker) dam och såg rädd ut.

Jag tog upp henne för att kolla hur illa det var men jag kunde ej se något fel och vingarna var ej skadade, så jag tror nog bara att hon fått en ordentlig hjärnskakning och behövde vila. så jag släpte ned henne bakom krukorna igen för att skydda henne från skatorna. Jag höll koll på henne hela dagen och på kvällen när det blivit mörkt hoppade hon upp i ena krukan och satt där hela natten. I morse så satt hon kvar i krukan så jag höll ett öga på henne under frukosten och när skatorna kom igen så hoppade hon ner bakom krukorna och jag jagade bort skatorna. Sedan så hoppade hon upp i krukan igen och jag satte mig i vardagsrummet och brodera så att jag kunde hålla koll på henne och skatorna. Efter ca: 30 minuter så tittade jag upp och då var hon borta, så jag hoppas hon lyckades flyga iväg själv.

Annonser

2 responses to this post.

 1. Posted by Caroline on oktober 31, 2007 at 11:26 f m

  Nämen!
  Lilla stackarn, hoppas att den klarar sig nu då, roligt att se en fågel på så nära håll!
  Fina fröer du hade fått från England, efterrätten såg mer *hm* suspekt? ut…

  Svara

 2. Posted by Karin on oktober 31, 2007 at 4:45 e m

  Fåglar
  Jag hoppas att den lilla klarade sig väl.Värre gick det för fågeln som flög in hos oss.Den ligger nu väl begraven i skogen.Snyft!/Karin

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: